Zoeken

Wat is nou een goede krabpaal?

Wat is nou een goede krabpaal?

Krabben is voor katten een manier om te communiceren, om zijn nagels te onderhouden en om zich eens lekker uit te rekken. Om welke reden een kat ook krabt, we hebben allemaal liever dat hij dat niet aan de  bank, de gordijnen of het behang doet. Daarom is het belangrijk dat we goede en verschillende krabmogelijkheden aan onze katten bieden.

Een of meerdere krabpalen mogen niet ontbreken in een huis waar katten leven. Een goede krabpaal staat stevig en is van degelijk materiaal. Daarnaast moet een krabpaal lekker hoog zijn want een kat krabt graag helemaal uitgestrekt.

Zet een nieuwe krabpaal op de plek waar de kat het liefste is. Maak de krabpaal extra aantrekkelijk door er catnip spray of valeriaan spray (geschikt voor katten) op te spuiten. Stimuleer de kat verder tot het gebruik van de krabpaal door hem er spelenderwijs naar toe te lokken.

Krabt je kat toch nog op plaatsen waar het niet mag? Houdt dan onze nieuwsbrieven in de gaten want binnenkort geven we je handige tips om dit ongewenst krabgedrag af te leren.