Zoeken

Weg met die hondendrol!

Weg met die hondendrol!

Of je nu wel of niet van honden houdt, niemand vindt het leuk om in een hondendrol te stappen. Iedereen baalt als hij de hondenpoep tussen het profiel van zijn schoenen uit moet schrapen. Deze irritatie heeft er in het verleden toe geleid dat de meeste gemeenten een opruimplicht in het leven hebben geroepen. Dit betekent dat je niet alleen verplicht bent om binnen de bebouwde kom de ontlasting van je hond op te ruimen maar dat je ook altijd bijvoorbeeld poepzakjes bij je moet hebben als je aan het wandelen bent met je hond. Alleen het ontbreken van dergelijke materialen kan al leiden tot een boete.

Maar is irritatie nu de enige reden om iedereen de verplichting op te leggen om de drol van je hond op te ruimen? Nee, zeker niet. Een andere belangrijke reden is dat hondenpoep de lokale flora en fauna negatief kan beïnvloeden. Wilde dieren kunnen er ziek van worden en bepaalde planten groeien erdoor te veel en andere te weinig.

Tevens kunnen hondendrollen zorgen voor de overdracht van wormeneitjes en parasieten. Erg vervelend voor volwassen honden maar gevaarlijk voor puppy’s en oudere honden. Daarnaast zijn er parasieten die op deze wijze overgedragen kunnen worden op ons mensen en waar wij dan weer ziek van kunnen worden.

Reden genoeg dus om de drol van je hond op te ruimen. Lang niet alle gemeenten verstrekken gratis poepzakjes dus zorg dat je altijd goed voorbereid op pad gaat. Een poepzakhouder gevuld met poepzakjes zorgt ervoor dat jij nooit met lege handen komt te staan als je hond een drol draait. Vind je het vies om die drol met je handen op te rapen, dan kun je ook gebruik maken van een poepschep.