Zoeken

Wie mooi wil zijn, krijgt haarballen

Wie mooi wil zijn, krijgt haarballen

Katten zijn hele schone dieren en besteden aardig wat tijd aan het schoonmaken van hun vacht. Hierbij krijgen ze regelmatig los zittende haren binnen. Deze ingeslikte haren worden vaak via de ontlasting afgevoerd maar kunnen ook in de maag samen gaan klonten en voilà de haarbal is ontstaan.
 
Haarballen komen regelmatig voor bij katten. Vaak worden ze gewoon uitgepoept of gebraakt. Toch kan een haarbal problemen veroorzaken en daarom is het belangrijk je kat zo goed mogelijk te helpen bij het voorkomen van haarballen en het kwijtraken van haarballen.
 
Door je kat regelmatig te borstelen verwijder je de losse haren. Alle haren die jij van je kat afhaalt kan hij in ieder geval niet meer binnen krijgen. Ook kan je voeding geven die ondersteuning biedt bij het voorkomen of afbreken van haarballen. Deze voeding zorgt er tevens voor dat de huid en vacht van je kat in top conditie is waardoor het haarverlies minder is.
 
Anti haarbalpasta is zoals het woord al zegt een smakelijke pasta die ervoor zorgt dat er minder haarballen aangemaakt worden. De haarballen die wel ontstaan worden makkelijker uitgepoept door het gebruik van deze pasta. Dus als je kat makkelijk last heeft van haarballen dan is het verstandig om hem tijdens de ruiperiode anti haarbalpasta te geven als extra ondersteuning.
 
Katten met een haarbal proberen soms het braken op te wekken door gras te eten. Merk je dat je kat op zoek is naar plantaardig materiaal geef hem dan kattengras. Zo voorkom je dat hij aan andere (kamer)planten gaat zitten knagen om zijn behoeften te stillen.