Zoeken

Zalmolie en schapenvet, wanneer gebruik je wat?

Zalmolie en schapenvet, wanneer gebruik je wat?

We hebben allemaal wel eens gehoord van schapenvet en zalmolie. Het zou goed zijn voor de vacht of zoiets. Maar wat is nu waarvoor en wanneer gebruik je schapenvet en wanneer zalmolie?
 
Zalmolie is, zoals de naam al doet vermoeden, olie die verkregen wordt uit vis. Niet alleen uit zalm maar ook uit bijvoorbeeld haring, tonijn en makreel. Dus uit vette vissoorten omdat deze rijk zijn aan omega 3 en 6.  De belangrijkste voordelen van deze omegavetzuren zijn verbetering van het immuunsysteem, ondersteuning van de gewrichten bij artritis en artrose (ontstekingsremmend) en is goed voor hart en bloedvaten. Daarnaast maakt het de voeding smakelijker waardoor ook de kieskeurige eter zijn brokken zonder morren opeet.
 
Schapenvet bevat oliën en vetten. De vetten zijn een goede bron van energie en zorgen er tevens voor dat de vitamine, die oplosbaar zijn in vet, door het hele lichaam worden vervoerd. De oliën bevatten vitamine die de gezondheid van je huisdier ten goede komen. Schapenvet heeft een positief effect op de darmen, botten, huid en vacht van jouw hond. Daarnaast vinden de meeste honden schapenvet super lekker waardoor het een ware traktatie is.
 
Nu je de verschillen tussen zalmolie en schapenvet kent kun je zelf beslissen wat de beste keuze is voor jouw trouwe viervoeter. Waar je ook voor kiest, hou je altijd aan de dosering zoals vermeld op de verpakking. Voor een meer persoonlijk advies ben je altijd van harte welkom in één van onze winkels.