Zoeken

Zeg eens AAAA

Zeg eens AAAA

Het zou makkelijk zijn als we dat onze katten kunnen leren. Gebitsproblemen bij katten komen namelijk zeer regelmatig voor maar eigenaren hebben dit vaak niet in de gaten omdat katten meestal gewoon blijven eten. Regelmatige controle van het gebit is dus nodig. Tandplak en tandsteen zijn een van de meest voorkomen tandproblemen bij onze katten.  

Naast het controleren van het gebit zijn er ook andere manieren om aan je kat te merken dat hij last heeft van zijn tanden. Deze katten stinken namelijk meestal uit de bek, eten langzamer of moeilijker en speekselen meer. Ook kan er door bloedend tandvlees bloed uit het bekje komen en vegen deze katten vaak na het eten met hun poten langs hun bek. Door de pijn die deze katten voelen zijn ze vaak ook minder actief.  

Heeft je kat (één van) bovenstaande klachten dan is het slim om naar de dierenarts te gaan. Beter is het om te voorkomen dat je kat gebitsproblemen krijgt. Tandenpoetsen is een van de mogelijkheden. Helaas laat niet iedere kat dit, ondanks oefening, toe. Andere mogelijkheden zijn mondwater of voedingssupplementen die de vorming van tandplak remmen. Ook is er speciale voeding die de tanden verzorgen waardoor tandplak voorkomen wordt.