Zoeken

Zo leer je een hond alleen thuis te blijven

Zo leer je een hond alleen thuis te blijven

Zeker nu veel mensen meer vanuit huis werken en meer tijd met de hond doorbrengen, is het heel belangrijk het alleen thuis zijn goed met je hond te trainen. Honden zijn van nature groepsdieren en kunnen het in het begin heel spannend vinden om alleen gelaten te worden.

Als je hond gewend is om in de bench te gaan dan kun je deze ook inzetten als je je hond alleen thuis moet laten. Hij weet immers al dat de bench zijn eigen veilige plekje is. Maar of je nu gebruik maakt van een bench of niet, geef je hond afleiding als je weg gaat. Vul bijvoorbeeld een speeltje met lekkers zodat hij lekker bezig is en hij geen spanning opbouwt tijdens het alleen zijn.

Bouw het alleen zijn langzaam op zodat je hond erop leert vertrouwen dat jij altijd weer terug naar huis komt. Ook een hond die al volwassen is als je hem krijgt en bij zijn vorige baasjes alleen thuis kon blijven, moet toch weer opnieuw getraind worden om alleen te zijn omdat de situatie en omgeving volledig anders zijn.

Maak van je thuiskomst geen feest. Een korte begroeting is voldoende. Pas na een minuut of 10 kun je je hond weer overladen met aandacht en knuffels. Mocht het alleen thuis zijn toch niet goed verlopen, roep dan de hulp van een deskundige in.