Zoeken

Alle katten zijn aan het spelen te krijgen!

Alle katten zijn aan het spelen te krijgen!

Spelen is gezond. Niet alleen voor jonge kittens maar zeker ook voor (oudere) volwassen katten. Door te spelen blijven katten niet alleen lekker fit, ze hebben ook minder last van stress omdat ze zich niet vervelen. Daarnaast is spelen met je kat een prima moment van quality time die jullie band versterkt.

Kittens zijn bijna altijd wel te porren voor een spelletje maar bij volwassen katten moeten we vaak wat meer moeite doen. Van nature zijn katten jagers dus als we ons spel aanpassen aan hun natuur kan (bijna) geen enkele kat het spel weerstaan. Jagen betekent ergens achteraan gaan. Er zijn maar weinig katten die snappen wat ze moeten doen als je een speeltje naar ze toe gooit. Gooi het speeltje altijd van de kat af zodat hij achter het speeltje aan kan gaan en kan doen waar hij goed in is, namelijk jagen. Van dichtbij zien katten niet zo goed dus houdt het speeltje nooit te dichtbij.

Het spel wordt helemaal een feest als je het speeltje in verschillende tempo’s laat bewegen of als je het speeltje telkens achter een kussen of handdoek laat verdwijnen en te voorschijn laat “piepen”. Zo lijkt het speeltje op een echte prooi. Jagen is alleen leuk als je zo nu en dan ook wat vangt dus laat de kat ook met regelmaat het speeltje te pakken krijgen anders is de lol er snel af.

Met wat creativiteit en doorzettingsvermogen wordt jullie dagelijkse speelkwartiertje een moment van ontspanning voor jullie beiden.