Zoeken

Better safe then sorry.. 

Better safe then sorry.. 

Er zijn verschillende redenen waarom honden een muilkorf dragen. Door de meeste mensen wordt het dragen van een muilkorf geassocieerd met agressie maar dat is lang niet altijd het geval. In veel gevallen wordt er bijvoorbeeld een muilkorf verkocht aan hondenbezitters waarvan de hond van straat eet. Dat is niet alleen vervelend en soms ronduit smerig maar je hond kan er ook nog eens erg ziek van worden.

Er zijn verschillende soorten en maten muilkorven. Bij de aanschaf is het erg belangrijk dat je er een neemt die goed past bij de bouw van het hoofd van jouw hond. Laat je dus vooraf goed informeren en bij voorkeur de muilkorf aanmeten. Als je eenmaal een muilkorf hebt aangeschaft kan het echte werk beginnen. Je gaat je hond leren de muilkorf te dragen.

Stapje voor stapje gaat je hond leren dat het dragen van een muilkorf iets positiefs is. Leg iets lekkers in de muilkorf en hou deze voor de bek van je hond. Stimuleer je hond om het eruit te halen. Als je hond heeft geleerd om zonder angst en stress het snoepje te pakken, kun je het snoepje door het einde van de muilkorf stoppen en vasthouden. Je hond moet dan wat meer moeite doen om het snoepje te pakken. Als ook dat goed gaat stel je het belonen iedere keer steeds een beetje langer uit. Dit bouw je zo ver uit totdat je hond de muilkorf zonder problemen ophoudt.