Zoeken

De temperaturen gaan omhoog en de teken worden actief

De temperaturen gaan omhoog en de teken worden actief

Een veel gehoorde vraag is: “Wanneer moet ik mijn hond of kat weer gaan behandelen tegen teken?”. Het antwoord is eigenlijk simpel. We kunnen onze honden en katten het beste gedurende het voorjaar, de zomer en het najaar preventief behandelen tegen teken. Zodra de temperaturen boven de 7 á 8 graden komen worden de teken weer actief.

Teken zitten vaak in hoog gras, struiken en bomen in het park, de tuin of in het bos. Dieren die buiten komen lopen dus het gevaar gebeten te worden door een teek. Twintig procent van alle teken in Nederland is besmet en kunnen een ziekte overbrengen op mens of dier. De meest bekende ziekte is de ziekte van Lyme maar het is helaas niet de enige ziekte die overbracht wordt door teken.

Teken kunnen pas een ziekte overbrengen als zij zich volgezogen hebben met bloed. Hier doen zij ongeveer 24 uur over. Dus naast het toepassen van preventieve middelen is het ook verstandig je dier en jezelf dagelijks te controleren op teken. Ter preventie van teken zijn er verschillende middelen verkrijgbaar. Voor een deskundig en op maat gemaakt advies ben je van harte welkom in één van de dierenspeciaalzaken van Pets&Co.