Zoeken

Denk tijdens de koude maanden aan de buitenvogels

Denk tijdens de koude maanden aan de buitenvogels
Het bijvoeren van de buitenvogels is plezier voor twee. De vogels zijn blij met de extra voeding en wij vinden het leuk om naar de vogels te kijken. Hoe goed we het ook bedoelen, niet alles is geschikt om aan de buitenvogels te geven.
Brood, melk en producten waar zout of margarine in verwerkt zijn, zijn niet geschikt. Producten met zout kunnen uitdroging veroorzaken en producten met margarine werken laxerend. Ook kun je beter geen (gekookte) etensresten geven want dit bederft snel.
 
Speciaal strooivoer, vogelpindakaas, mezenbollen, pinda’s en vetblokken zijn aan te raden. Hang de pinda’s en mezenbollen niet met netje en al op. Vogels kunnen verstrikt raken in het netje met alle gevolgen van dien. Speciale silo voor mezenbollen en pinda’s voorkomen dit. Voederhuisjes, houders voor de vogelpindakaaspot en voedersilo’s zijn ook geen overbodige luxe want door deze op hoogte te hangen voorkom je dat de vogels ten prooi vallen aan bijvoorbeeld katten.  
 
Bij de Pets &Co dierenspeciaalzaken hebben we een ruim assortiment producten voor de buitenvogels. Dus op naar de winkel bij jou in de buurt voor het ideale december cadeau voor de vogelliefhebber.