Zoeken

Een fijne jaarwisseling voor iedereen

Een fijne jaarwisseling voor iedereen

Wat voor ons een gezellige avond is, is voor veel honden een avond om snel te vergeten. Want wat kunnen zij bang zijn van die harde knallen en lichtflitsen. Niet zo gek als je bedenkt dat het eigenlijk een natuurlijke overlevingsdrang is. Lang geleden betekende een harde knal namelijk gevaar. Ons gedrag als hondeneigenaar kan van invloed zijn op je hond. Gedraag je alsof er niets aan de hand is en ga je hond niet troosten met lieve woordjes of extra aandacht. Natuurlijk mag je hem wel steunen. Als hij je opzoekt kun je je hand op zijn rug of borst leggen. Laat hem maar lekker tegen je aan steunen.
 
Afleiding kan uitkomst bieden bij niet al te bange honden. Een goed gevulde kong of een lekkere kauwsnack waar hij een tijdje zoet mee is kan ervoor zorgen dat hij geen erg heeft in het feestgeruis dat om middernacht losbarst. Zorg ook altijd voor een donkere stille plek in huis waar hij zich terug kan trekken. Dat kan bijvoorbeeld door de bench af te dekken met een deken. Sluit ramen en gordijnen en zet de TV een tandje harder. En bovenal laat je hond niet alleen thuis.
 
Maar niet alleen voor honden kan de jaarwisseling beangstigend zijn. Ook katten, konijnen, knaagdieren en vogels kunnen er last van hebben. Zorg bij alle dieren voor een veilig en beschut plekje. Een deken over de kooi is ook voor hen een goede optie. Plaats dieren die buiten leven tijdelijk in een onverwarmde schuur of garage. Zorg tot slot dat je kat binnen is en sluit het kattenluik af.
 
Voor alle dieren zijn er middelen op natuurlijke basis beschikbaar die ondersteuning kunnen bieden bij angst. Denk bijvoorbeeld aan de relax tabletten van Sanal of de No stress producten van Beaphar. Wil je weten wat je bij jouw huisdier het beste kan gebruiken? Kom dan langs in één van onze winkels voor een deskundig advies.