Zoeken

Een vlooienplaag.. dat wil toch niemand?

Een vlooienplaag.. dat wil toch niemand?

Vlooien, je kent ze wel. Die kleine kriebelbeestjes die als je even niet oplet een ware plaag kunnen veroorzaken. Als je je hond of kat niet of niet goed behandeld tegen vlooien kan het zomaar gebeuren dat je er ineens heel veel hebt. Een volwassen vlo kan namelijk wel 30 tot 40 eitjes per dag leggen. Zie daar dan maar weer eens vanaf te komen.

Het kan bij juiste behandeling wel 8 maanden duren voordat je een vlooienplaag volledig onder controle hebt. Maar wat is dan de juiste behandeling? Naast een goed vlooienbestrijdingsmiddel voor je hond of kat is het belangrijk om de omgeving ook goed te behandelen met een omgevingsspray. Het vlooienprobleem zit namelijk maar voor 5% op je huisdier en de rest zit in de omgeving.

Behandel altijd alle dieren in huis tegelijk. Ook al komt bijvoorbeeld de ene niet buiten en de ander wel of heeft de ene er meer last van dan de andere. Eén behandeling is niet voldoende. Zowel de dieren als hun omgeving zullen meerdere keren behandeld moeten worden om van een vlooienplaag af te komen. Het is dus niet alleen verstandig om een vlooienplaag te voorkomen door alle huisdieren preventief te behandelen, maar ook een stuk goedkoper.