Zoeken

Ervaart jouw kat veel stress in een vervoersmand?

Ervaart jouw kat veel stress in een vervoersmand?

Vele katteneigenaren zullen het herkennen. Ze halen de vervoersmand van de kat uit de berging en weg is hun kat. Die laat zich de komen uren niet meer zien of in ieder geval niet meer vangen. Stel het dierenartsen bezoek maar weer uit. Hoe kunnen we er nou voor zorgen dat de kat minder stress ervaart als je ergens met hem naartoe moet?

Geef de transportmand een vaste plek in huis. Zet hem bijvoorbeeld op een plekje waar de kat regelmatig komt. Zo voorkom je dat de transportmand een vreemde geur heeft en geef je de kat de gelegenheid aan het ding te wennen. Leg er een zacht mandje of kussentje in zodat hij het zelfs kan beschouwen als een lekker veilige slaapplaats. Regelmatig wat lekkers in deze mand geven stimuleert het gebruik ervan.

Als de kat de transportmand uiteindelijk als fijn plekje ervaart kun je gaan oefenen met het deurtje te sluiten, de mand op te pakken, een rondje te lopen en zelfs een ritje met de auto. Stap voor stap zodat je kat voldoende tijd krijgt om aan de nieuwe situatie te wennen. Uiteindelijk kun je zonder al te veel stress voor je kat en jou een bezoekje brengen aan de dierenarts. En zeg nou zelf, daar wordt toch iedereen gelukkig van.