Zoeken

Gun je kat een fijne en vooral veilige jaarwisseling

Gun je kat een fijne en vooral veilige jaarwisseling
Katten en vuurwerk zijn vaak geen goede combinatie. Het is voor vele katten zelfs een grote ramp. De angst voor harde geluiden is een natuurlijke angst die hun overlevingsdrang in werking stelt. Om te overleven vluchten zij en kruipen weg op een veilig plekje.
 
Denk rondom de jaarwisseling dus extra aan de veiligheid van je kat. Laat je kat niet meer naar buiten en sluit het kattenluik af. Is je kat gewend om zijn behoeften buiten te doen, wen hem dan op tijd aan het gebruiken van een kattenbak. Vaak vinden deze katten het fijn als de kattenbakvulling vermengd wordt met tuinaarden, want daaraan zijn ze immers gewend.
 
Richt in je huis een veilige plek in voor je kat waar hij zich heerlijk kan verstoppen en ontspannen kan wachten tot het kabaal ten einde is. Sluit ramen en gordijnen en zet muziek aan. Let erop dat veel zenders op radio en tv om twaalf uur vuurwerkgeluiden en beelden uitzenden.
 
Ter ondersteuning kunnen er in huis producten met feromonen of valeriaan en lavendel gebruikt worden zodat je kat zich prettiger en veiliger voelt. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Kom dan langs voor voorlichting en advies in een van de dierenspeciaalzaken van Pets&Co.