Zoeken

Help mijn hond kauwt niet op zijn brokken

Help mijn hond kauwt niet op zijn brokken

Een veel gestelde vraag in de dierenspeciaalzaak is hoe men er voor kan zorgen dat de hond op zijn brokken kauwt. Veel honden schrokken in een mum van tijd hun brokken naar binnen. Zij hebben na de maaltijd niet alleen geen voldaan of vol gevoel maar hun spijsvertering wordt ook extra belast. Hun tanden worden niet gereinigd door het kauwen op de brokken en ze kunnen ook nog eens extra winderig worden door al die lucht die ze tijdens het schrokken mee happen.

Het is heel erg moeilijk, lees bijna onmogelijk, om een hond af te leren te schrokken. Wel kunnen we je een aantal tips geven om ervoor te zorgen dat je hond wat rustiger (moet) eten. Laat ten eerste je hond op een rustige plek eten. Als je meerdere honden hebt is het verstandig hen op ruime afstand van elkaar te laten eten zodat ze niet het gevoel krijgen dat ze snel moeten zijn omdat anders de andere hond hun eten komt afpakken. Stem tevens de maat van de brok af op de grootte van je hond. Een grote hond die kleine brokjes krijgt zal makkelijker schrokken.

In onze dierenspeciaalzaken zijn verschillende soorten “anti-schrokbakken” en speelgoed, waarin het voer aangeboden kan worden, te koop. De hond moet dan werken voor zijn brokken en moet hierdoor rustiger eten. Ook kun je de brokken door huis of in de tuin verstoppen zodat je hond moet gaan zoeken. Dit voorkomt niet alleen het schrokken, het is ook nog eens een hele leuke bezigheid voor je hond.