Zoeken

Kauwen, kauwen en nog eens kauwen.. 

Kauwen, kauwen en nog eens kauwen.. 

Er zijn honden die er geen genoeg van kunnen krijgen. Dat kauwen, op de juiste producten, bijdraagt aan een schoon en gezond gebit is alom bekend maar is dit de enige reden dat honden zo graag kauwen?  Zeker niet, kauwen is een zeer belangrijke activiteit voor honden.
 
Kauwen werkt ontspannend en is een leuke bezigheid. Vergelijk het met iets lekkers en een leuke film op de bank voor ons. Als een hond stress of spanning ervaart kan het zijn dat hij uit zichzelf iets te kauwen gaat zoeken. Door te kauwen gaan zijn hersenen namelijk allerlei stofjes aanmaken die er voor zorgen dat de stress en spanning verminderen en dat hij zich prettig en fijn gaat voelen.
 
Reden genoeg dus om je hond voldoende kauwmaterialen aan te bieden zodat hij kan kauwen als hij daar behoefte aan heeft. Belangrijk is wel dat je het product afstemt op je hond en zijn kaakkracht. Kies voor de harde en stevige kauwer bijvoorbeeld iets van een hertengewei, yak-kaas of een  koffieboomwortel.  Ook een bot gemaakt van runderhuid vinden veel honden fijn om op te kauwen maar is niet geschikt voor de schrokkende hond.