Zoeken

Het boodschappenlijstje van een beginnend visser

Het boodschappenlijstje van een beginnend visser

Vakantietijd is de tijd van rust en ontspanning. Wat is de ultieme bezigheid om volledig tot rust te komen? Precies; VISSEN. Lekker langs de waterkant, hengel in het water, hapje en drankje bij de hand, wie kan je nog wat maken? Niemand, als je tenminste in het bezit bent van een geldige vispas.
 
De meeste mensen vissen met een vaste hengel. Dit is ook een prima hengel voor de beginnend (jeugd)visser. Maar wat heb je buiten een hengel allemaal nog meer nodig? Om het jezelf makkelijk te maken kun je een kant en klaar tuigje kopen anders moet je deze zelf maken van een dobbel, lijn, loodjes en een haakje. Vervolgens heb je een kikkerbuisje nodig om je lijn vast te zetten op de hengel.

Vissen zijn natuurlijk niet gek en moeten wel wat lekkers voorgespiegeld krijgen. Met wat lokvoer probeer je ze naar jouw stekje te krijgen en met een made of worm aan je haak kun je hem misschien zelfs wel vangen. Als je dan eenmaal een vis aan de haak hebt mag een hakensteker niet ontbreken, want die haak moet immers wel op een goede manier uit zijn bek gehaald worden.

Nieuwsgierig geworden?? Kom voor meer informatie langs in één van de dierenspeciaalzaken van Pets&Co.