Zoeken

Het leed dat vuurwerkangst heet

Het leed dat vuurwerkangst heet

Voor mensen een feest voor menig dier een drama. Voor veel dieren zijn de lichtflitsen, de geur van vuurwerk en de knallen angstaanjagend en geeft hen het gevoel te moeten vluchten. Helaas wordt vaak al vuurwerk afgestoken voor de daadwerkelijke feestavond waardoor de hele decembermaand een onrustige en stressvolle tijd is voor angstige dieren. 

Aan ons dierenbezitters de schone taak om onze huisdieren goed in de gaten te houden en hen te ondersteunen. In de handel zijn verschillende middelen verkrijgbaar die de stress en angst aanzienlijk kunnen verminderen en die zonder problemen (een aantal weken) aan het huisdier gegeven kunnen worden. Denk daarbij aan tabletten op basis van natuurlijke kruiden. Ook halsbanden en verdampers, die op basis van feromonen of lavendel en valeriaan werken, kunnen een uitkomst bieden. 

Wacht niet tot het laatste moment, vele middelen werken beter als ze een langere periode worden gebruikt. Als je weet dat je hond of kat bang is voor vuurwerk, kom dan zo snel mogelijk naar een van onze Pets&Co winkels en laat je informeren over de mogelijkheden. Onze dierenspecialisten kunnen je helpen de decembermaand een fijne en gezellige maand te laten worden voor jou en je huisdier(en).