Zoeken

Het spelen met een stok kan gevaarlijk zijn voor je hond…

Het spelen met een stok kan gevaarlijk zijn voor je hond…

Het spelen met stokken lijkt een onschuldig en leuk spelletje. Een weggegooide stok uit de lucht vangen of ophalen en op hoge snelheid terug naar de baas brengen om het spelletje opnieuw te spelen. En tussen de bedrijven door ook nog even lekker kauwen op de stok. De meeste honden genieten er enorm van.

Helaas is het spelen met stokken niet zonder gevaar. Ten eerste kunnen de splinters van de stok tussen de tanden, in de bek en in de keel van de hond vast komen te zitten en nare ontstekingen veroorzaken. Ook kan de stok tijdens het rennen, als de hond bijvoorbeeld ergens tegenaan loopt, in zijn keel schieten met alle gevolgen van dien. Tot slot kan je hond zich ernstig verwonden als hij tegen de stok aanrent als deze als een soort speer in de grond terecht is gekomen na het gooien.

Dus willen jij en je hond veilig genieten van het buitenspelen neem dan een veilig speeltje mee. Als alternatief voor de stok kun je de Kong Ogee of de Kong Signature gebruiken. Wedden dat je hond hier ook super blij van wordt!!