Zoeken

Hoe houd je het gebit van je hond of kat gezond?

Hoe houd je het gebit van je hond of kat gezond?

Februari is de maand van het gebit. Een mooie gelegenheid om even wat extra aandacht te besteden aan de mondzorg (of moet ik bekzorg zeggen) van jouw huisdier. Poets jij de tanden en kiezen van jouw hond of kat? Controleer jij wel eens hoe zijn gebit en tandvlees eruit ziet? Nee? Misschien toch maar eens gaan doen want weet je dat 8 op de 10 honden en katten te maken krijgen met gebitsproblemen?
 
Stinkende adem, pijnlijke tanden en kiezen en ontstoken tandvlees zijn nog maar een kleine greep uit de klachten die veroorzaakt worden door gebitsproblemen. Ten eerste heel vervelend voor je dier maar uiteindelijk ook voor jouw portemonnee want een grondige gebitsreiniging bij de dierenarts kan flink in de papieren lopen.
 
Dagelijks tandenpoetsen is één van de beste manieren om gebitsproblemen te voorkomen. Gebruik hiervoor een tandenborstel en tandpasta bestemd voor dieren. Helaas zijn er honden en katten waarbij het echt niet lukt om de tanden te poetsen. Gelukkig zijn er voor hen alternatieven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld mondwater en speciale brokken. Ook het kauwen op speeltjes en botten draagt bij aan een gezond gebit.
 
Soms is het even zoeken naar de fijnste manier van gebitsverzorging voor jouw huisdier maar probeer vol te houden. Zeker hierbij geldt: “voorkomen is beter dan genezen”.