Zoeken

It’s a dirty job but somebody’s got to do it

It’s a dirty job but somebody’s got to do it

Oftewel, de kattenbak schoonmaken. Meestal niet het meest geliefde klusje van een katteneigenaar maar het moet met grote regelmaat gebeuren. Onze koninklijke viervoetertjes zijn over het algemeen niet gecharmeerd van een kattenbak die niet lekker fris en schoon is. Om dit klusje voor katteneigenaren aangenamer en makkelijk te maken zijn er een aantal innovatieve kattenbakken op de markt verschenen.

Er zijn kattenbakken met een geïntegreerd zeefsysteem. Het handige van deze kattenbakken is dat de kat zelf al een deel van het schoonmaakwerk doet. Je plaatst namelijk een klein deel van de kattenbakvulling onder de zeef en de rest er bovenop. Als de kat plast verdwijnt er al een deel via het rooster. Het andere deel van de urine wordt geabsorbeerd door de kattenbakvulling die op het rooster ligt. Deze kattenbakvulling valt uit elkaar en door het graven van de kat valt deze door het rooster. De onderbak van de kattenbak leeg je als deze bijna vol is. Jij moet alleen nog dagelijks de uitwerpselen verwijderen.

Voor wie nog een stapje verder wilt gaan bestaat er ook de zelfreinigende kattenbak. Deze is ontwikkelt om jouw leven en dat van de kat nog gemakkelijker te maken. Zodra je kat de kattenbak heeft gebruikt draait de trommel automatisch rond en wordt deze gereinigd. En wees niet bang voor de veiligheid van je kat want als deze besluit terug te gaan naar de kattenbak, stopt deze automatisch met reinigen. De vervuilde kattenbakvulling valt tijdens het reinigen in een speciale opvangbak. Als je deze dan voorziet van een afvalzak dan hoef dit zakje alleen nog maar eens in de zoveel tijd weg te gooien.

Benieuwd geworden naar één van deze kattenbakken? Kom dan langs bij één van de dierenspecialisten van Pets&Co.