Zoeken

Je kat ontwormen, lukt het jou?

Je kat ontwormen, lukt het jou?

Wormen zijn inwendige parasieten die in de darmen van je kat kunnen leven. Je kat hoeft daar geen last van te hebben maar het kan wel. Braken, diarree, afvallen en een doffe of slechte vacht kunnen klachten zijn die veroorzaakt worden door deze parasieten. Katten die buiten komen lopen meer risico op een wormenbesmetting dan binnen levende katten. Toch kunnen zij besmet raken doordat de eitjes van de wormen aan onze schoenen en kleren kunnen blijven plakken.
 
Wormen kunnen niet alleen overgedragen worden op andere dieren maar ook op ons. Vooral kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand lopen gevaar. Reden genoeg dus om je kat regelmatig te ontwormen. Alleen denkt de kat daar vaak anders over.
 
Menig katteneigenaar ziet het moment van ontwormen dan ook vaak met schrik en beven tegemoet want het kan een aardig lastig en moeilijk klusje zijn. Hoe lekker het pilletje ook is ze weigeren in alle toonaarden. Dan maar verstoppen in het allerlekkerste stukje vis maar daar weten ze het ook uit te vissen of er omheen te eten. Oké dan maar met een beetje dwang rechtstreeks in de bek maar dat wordt vaak beloond door een flinke uithaal van je kattenvriend.
 
Voor deze katten en baasjes is er een oplossing. Namelijk het ontwormen middels een pipet. Nee, deze hoeft niet in de bek maar gewoon op de huid in de nek. Het is een zogenaamd spot on product, dus het wordt van buiten aangebracht en het dringt door de huid naar binnen (daar voelt je kat niets van) en wordt opgenomen. Het is er voor verschillende gewichtsklassen dus voor bijna iedere kat is er wel een geschikte variant.
 
Wil je meer weten over deze manier van ontwormen of wil jij op deze eenvoudige manier jouw kat ontwormen kom dan langs in onze winkel.