Zoeken

Jippie je kitten mag mee naar huis

Jippie je kitten mag mee naar huis

Het geluk kan niet op. Eindelijk is jullie kitten oud genoeg om mee naar huis te mogen. Allemaal best spannend maar vooral heel erg leuk want eindelijk kunnen jullie met de kitten gaan kroelen en spelen. De kinderen verdringen zich om als eerste het diertje te mogen vasthouden. Maar kijkt de kitten ook wel zo uit naar zijn nieuwe huisje?

Voor een kitten kan zijn nieuwe huis in eerste instantie heel erg eng zijn. Ineens weg bij zijn broertjes en zusjes, weg bij moeder en weg bij alle vertrouwde geurtjes en spulletjes. Heel indrukwekkend allemaal en als je het vanuit de kitten bekijkt misschien ook niet zo gek dat hij even met rust gelaten wil worden. Zorg dat je je huis helemaal gereed hebt voordat je de kitten gaat halen. Maak een plekje voor hem waar hij lekker kan weg kruipen, waar het lekker warm is en waar hij in alle rust zijn nieuwe omgeving en zijn nieuwe familieleden in zich op kan nemen. Houdt de deuren en ramen goed dicht zodat hij niet naar buiten kan.

Zet de kitten op de kattenbak zodra je het idee hebt dat hij een beetje is bekomen van de reis zodat hij weet waar hij naar toe moet als hij moet poepen of plassen. Toon de kitten ook waar zijn eten en drinken staat. Laat de kennismaking met andere huisdieren geleidelijk en rustig verlopen. Zet dieren niet plomp verloren bij elkaar onder het mom van “ze moeten het samen maar even uitzoeken” want dit kan zorgen voor een negatieve ervaring en veel stress met alle gevolgen van dien.

Mocht je vragen hebben over het gedrag van je kitten of over de opvoeding, kom gerust langs in een van onze Pets&Co dierenspeciaalzaken voor een professionele uitleg en deskundige advies.