Zoeken

Kadotip voor hond en kat.. een likmat!

Kadotip voor hond en kat.. een likmat!

De maand van samen zijn en gezelligheid is weer aangebroken. Daar horen vaak ook kadootjes bij. Aangezien onze honden en katten volwaardige gezinsleden zijn mag er voor hen geen presentje ontbreken. Hoe leuk is het als het niet alleen een leuk kado is maar ook nog heel functioneel? Lijkt je dat wat? Geef je huisdier dan een likmat!
 
Een likmat is een mat gemaakt van flexibel rubber met reliëf erin. Er zijn verschillende soorten en maten. Op deze matten kun je wat lekkers smeren en je hond of kat kan het er dan vanaf likken. Dit kan gewoon (zijn) nat voer zijn maar ook overheerlijke pasta’s die voor dit doel te koop zijn. Geef de likmat altijd onder toezicht en laat de hond er niet alleen mee thuis want sommige honden gaan erop kauwen als ze hem leeg hebben en daar kan de mat (helaas) niet tegen.
 
Een likmat is niet alleen een lekkere en leuke bezigheid voor je huisdier maar het likken heeft ook een stress verlichtende en kalmerende werking. Je hond of kat is zo geconcentreerd bezig dat hij even geen aandacht heeft voor andere zaken. Ideaal voor tijdens het kerstdiner met de familie en de jaarwisseling.