Zoeken

Kan mijn konijn vlooien krijgen?

Kan mijn konijn vlooien krijgen?

Iedereen weet wel dat honden en katten vlooien kunnen krijgen en dat we ze, om dat te voorkomen, moeten behandelen. Maar hoe zit dat nu met onze konijnen? Kunnen zij vlooien krijgen en zo ja hoe dan?

Een konijn krijgt meestal vlooien door contact met andere dieren zoals honden en katten. Als je dus bijvoorbeeld een kat en een konijn hebt, is de kans groot dat je konijn vlooien via de kat krijgt. Konijnen die buiten gehouden worden kunnen ook vlooien oplopen via wilde konijnen of egels.

Vlooien kunnen jeuk en een reactie van de huid veroorzaken bij je konijn. Maar wat nog veel belangrijk is, is dat vlooien ziektes zoals myxomatose kunnen overdragen. Myxomatose is een ernstige en vaak dodelijke ziekte. Het is dus wel duidelijk dat vlooienbestrijding bij konijnen erg belangrijk is.

Bij konijnen worden andere middelen ter bestrijding van vlooien gebruikt dan bij honden en katten. Laat je altijd eerst goed informeren en adviseren in een van de dierenspeciaalzaken van Pets&Co. Wij hebben verschillende middelen die geschikt zijn voor je konijn. Vergeet bij de bestrijding van vlooien de omgeving van het konijn niet want daar liggen immers de larven en poppen van de vlooien.