Zoeken

Kunnen konijnen en knaagdieren ook vlooien krijgen?

Kunnen konijnen en knaagdieren ook vlooien krijgen?

Jazeker, konijnen die buiten leven kunnen besmet raken met vlooien door andere dieren die buiten leven of buiten komen zoals egels en katten. Konijnen en knaagdieren die binnen leven kunnen via andere huisdieren in huis besmet raken.
 
Krabt je konijn of knaagdier regelmatig of heb je het idee dat hij jeuk heeft inspecteer zijn vacht dan grondig. Het kan best moeilijk zijn om in een dikke vacht zo’n snelle vlo te ontdekken, een vlooienkam kan hierbij uitkomst bieden. Let ook goed op zwarte korreltjes in de vacht. Als je die tegenkomt weet je eigenlijk al genoeg want dat zijn vlooienpoepjes. En zonder vlooien zijn er geen vlooienpoepjes.
 
Vlooien kunnen niet alleen jeuk veroorzaken bij jouw huisdier maar ook ziektes overbrengen, zoals bij konijnen Myxomatose. Reden genoeg dus om te voorkomen dat jouw diertje besmet raakt met vlooien. Dit kun je doen met de anti ongedierte spray van Beaphar. Gebruik nooit zomaar vlooienproducten voor honden of katten op konijnen of knaagdieren want dat kan dodelijk zijn.
 
Heb je vlooien bij je konijn of knaagdier ontdekt, behandel dan ook zijn kooi en de omgeving want maar liefst 95% van de vlooien zit in de omgeving in de vorm van eitjes, larven en poppen. Door de omgeving te behandelen heb je het vlooienprobleem sneller onder controle maar bedenk wel dat vlooien erg hardnekkig zijn. Je zal bij een besmetting een langere tijd je huisdieren (allemaal tegelijk) en de omgeving moeten behandelen om er echt vanaf te komen.