Zoeken

Moet ik mijn hond en/of kat ook in de winter ontvlooien?

Moet ik mijn hond en/of kat ook in de winter ontvlooien?

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden is het belangrijk om even kort stil te staan bij de cyclus van de vlo.

Een volwassen vlo bijt je hond of kat en zuigt bloed. Na een bloedmaaltijd legt een vrouwtjes vlo tientallen eitjes in de vacht van je huisdier. Deze eitjes vallen er vanaf en komen in de omgeving terecht. In de omgeving ontwikkelen ze zich tot larven. De larven spinnen een cocon en daarin ontwikkelen ze zich tot jonge vlooien. De cocon beschermt de vlooien tegen de meeste invloeden van buitenaf. De jonge vlooien kunnen maandenlang overleven in de cocon totdat ze van buitenaf het signaal krijgen dat er een hond of kat in de buurt is en ze bloed kunnen gaan zuigen.

Nu je weet hoe de cyclus van een vlo is weet je ook dat er het hele jaar door vlooien zijn. Tijdens de winter creëren wij zelfs een prima klimaat voor de vlooien (in alle stadia) in ons huis. Dus de vraag of je je kat en/of hond tijdens de winter moet behandelen tegen vlooien kunnen wij met een volmondig JA beantwoorden. Maar gezien de cyclus van de vlo is het niet alleen belangrijk om je huisdier het gehele jaar te behandelen maar ook de omgeving,

Wil je weten welke producten het beste bij jouw huisdier en leefomgeving passen kom dan gerust langs in een van onze Pets&Co dierenspeciaalzaken en laat je goed en professioneel adviseren.