Zoeken

Oh wat een lekker bekkie..

Oh wat een lekker bekkie..

..hebben puppies toch!! We smelten toch allemaal bij het zien van zo’n lief klein hummeltje. We horen regelmatig de opmerking: “bleven ze maar zo klein.” Maar als hondenbezitter kan ik je zeggen dat we dat echt niet willen. Hoe lief ze er ook uitzien, ze vragen veel aandacht en zorg. Ze zetten hun tandjes letterlijk overal in en het zijn net naalden. En dat is waar ik het met jullie even over wilde hebben, puppietandjes.
 
Puppies gaan als ze ongeveer 3 maanden oud zijn beginnen met het wisselen van hun tanden. Eerst hun hoek-, snij- en voortanden en vervolgens de kiezen. Dat wisselen kan het bijtgedrag van je pup verergeren want zijn bekkie voelt even wat minder prettig aan. Met goed kauwspeelgoed kun je je pup helpen. Door hierop te kauwen masseert je pup zijn tandvlees en dat is heel prettig voor hem en biedt verlichting.
 
Er zijn ook bijtspeeltjes die je in de vriezer kunt leggen. Deze hebben een verkoelende werking op het tandvlees waardoor de irritatie wat minder wordt. Ook een likmat met natvoer (geschikt voor puppies) kun je in de vriezer leggen zodat zijn bekkie gekoeld wordt tijdens het likken. Tijdens het wisselen kan het zijn dat je pup wat moeite heeft met het eten van zijn brokjes. Als je dit merkt kun je wat warm water over zijn brokjes doen zodat hij ze toch goed kan eten.
 
De meeste pups hebben hun gehele gebit gewisseld als ze de leeftijd van ongeveer 7 maanden hebben bereikt.