Zoeken

Pup

Pup

Een pup hebben is leuk maar een lieve, sociale en trouwe volwassen hond hebben is nog veel leuker. Dat we een pup op moeten voeden weten we allemaal. Dat de pup van het ene ras wat makkelijker is in de opvoeding dan een pup van een ander ras weten de meeste van ons misschien ook wel maar weten we ook allemaal hoe belangrijk het is waar de pup vandaan komt?

Een pup leert al vanaf zijn derde levensweek hele belangrijke dingen. Om uit te kunnen groeien tot een stabiele en sociale hond is het voor de pup belangrijk dat hij vanaf deze leeftijd in contact komt met verschillende mensen, kinderen en andere dieren. Ook is het belangrijk dat hij vele verschillende geluiden hoort zodat hij daar aan kan wennen. Op deze leeftijd is de pup altijd nog bij de moederhond en dus de fokker. Het is dus van groot belang dat je een pup koopt bij een goede fokker.

Hieronder een aantal aandachtspunten waaraan je een goede fokker kunt herkennen:

  • De pups lopen in huis rond en maken zo kennis met alles waarmee hij en wij in het dagelijks leven te maken krijgen.
  • De moeder van de pups is aanwezig en maakt een vriendelijke en gezonde indruk.
  • De fokker heeft slechts 1 of enkele nesten. Zet je vraagtekens bij fokkers die pups van vele verschillende rassen hebben lopen.
  • Alle honden zijn schoon, fris, levendig en zonder ongedierte.
  • Een goede fokker geeft uitgebreide uitleg en informatie en laat zijn pups enten, chippen en ontwormen.
  • Een pup mag NOOIT voor de 7 weken weggehaald worden bij de moederhond. Het is namelijk verboden en nog veel belangrijker zeer slecht voor de pup.