Vlooien bestrijden in 4 stappen

Vlooien bestrijden in 4 stappen

De zomer loopt ten einde en vaak is dit ook het moment dat je tot de ontdekking komt dat er een vlo op je hond of kat, en dus ook in je huis, zit. Wat is nu de beste manier om zo snel mogelijk van dit probleem af te komen?

Door het grote aantal eitjes dat gelegd wordt, kunnen de vlooien zich in korte tijd verspreiden en binnen de kortste keren is er sprake van een ware vlooienplaag. Toch, door alles grondig aan te pakken is de plaag goed te bestrijden. Hoe langer je wacht met het bestrijden van de vlooien, hoe langer de vlooien hebben om zich te verspreiden.

De gemiddelde vlooienlarve heeft vier tot zes weken nodig heeft om een volwassen vlo te worden. Dit betekent dus dat je minstens gedurende die periode bezig zal moeten zijn met de bestrijding van de vlooien. Ook is het wijs om na die periode door te gaan met preventief bestrijden.

  1. Vlooien bestrijden op het huisdier

Dit kan met een speciale shampoo, vlooienkam of een speciaal anti-vlooienmiddel dat naast de vlooien ook de eitjes en de larven bestrijdt. Bij Pets&Co adviseren we je graag welk middel het meest geschikt is voor jouw huisdier.

  1. Stofzuigen

De eitjes en vlooienlarven houden zich het liefst schuil in donkere naden en kieren. Dus plinten, hoeken, naden van de bank. Stofzuig grondig alle ruimten in het huis. Ook al komt je huisdier in sommige ruimtes van je huis niet. Je loopt de kans dat je zelf de eitjes en larven verspreid door simpelweg door je huis te lopen. Gooi na het stofzuigen de stofzuigerzak meteen weg om verspreiding via je stofzuiger te voorkomen.

  1. Vlooien bestrijden in huis

Het beste en snelste resultaat bereik je met een omgevingsspray die werkzaam is tegen de vlooien, eitjes en larven. Uiteraard adviseren wij je hierover ook graag in onze winkel.

  1. Preventief behandelen

Door je huisdieren preventief te behandelen tegen vlooien gedurende het hele jaar zul je niet meer geconfronteerd worden met een vlooienplaag. Door onze goed geisoleerde warme huizen overleven vlooien het hele jaar. Je hond en kat lopen dus ook in de winter kans op een vlooienbesmetting!