Zoeken

Vlooien, teken en ander ongedierte..

Vlooien, teken en ander ongedierte..

De temperaturen gaan omhoog en we brengen steeds meer tijd buiten door. Niet alleen wij en onze honden genieten van het lekkere weer. Vlooien, teken en ander ongedierte laten zich ook weer volop zien. Bescherm je hond dus goed want anders heb je wel eens kans op ongewenste huisgenoten.

Vlooien zijn heel vervelend voor je hond omdat zij veel jeuk en een vlooienplaag in ons huis kunnen veroorzaken. Teken kunnen (ernstige) ziektes overbrengen. Voorkomen is beter dan genezen dus behandel je hond preventief tegen vlooien en teken.

Wat bedoel je dan met ander ongedierte hoor ik je denken. Dan heb ik het over stalvliegen, luizen, muggen en zandvliegen. Zo kunnen stalvliegen bijvoorbeeld pijnlijke wonden veroorzaken, en zijn muggenbulten ook voor onze trouwe viervoeter heel vervelend. Zandvliegen komen in Nederland nog niet voor maar gaat je hond mee naar het buitenland dan is het zeer belangrijk je hond te behandelen met een middel die deze nare beestjes ook op afstand houdt.

Wil je weten welke middelen er allemaal zijn en welke jij het beste voor jouw hond kan gebruiken? Kom dan langs in onze winkel, wij adviseren je graag.