Zoeken

Waar gaat je huisdier naartoe tijdens jouw vakantie?

Waar gaat je huisdier naartoe tijdens jouw vakantie?

Onlangs heeft Dibevo, de brancheorganisatie voor de gehele gezelschapsdierensector, een oproep gedaan aan alle huisdiereigenaren om anders om te gaan met het boeken van hun vakantie. Het dringend advies is, als je je huisdier niet mee op vakantie kan of wilt nemen, om eerst een logeerplek voor je huisdier te regelen en dan pas je vakantie te boeken. Dit voorkomt veel stress.

Veel dierenpensions zitten namelijk komende zomervakantie al helemaal vol. Er zijn zelfs pensions die al tot eind 2025 helemaal vol zitten of een klantenstop hebben! Hoe dit kan? Simpel, het aantal huisdierbezitters is tijdens Corona sterk toegenomen en het aantal pensions verminderd. Er is dus meer vraag dan aanbod.

Dus ben je van plan om op vakantie te gaan en wil je je huisdier onderbrengen in een pension, zorg dan dat je eerst een plekje bemachtigt voordat je je vakantie boekt. Neem de tijd om een pension te vinden waar je vertrouwen in hebt en waar je je huisdier met een goed gevoel achterlaat. Ga altijd vooraf eerst zonder je huisdier kijken en (indien mogelijk) laat je huisdier een dagje proefdraaien. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Als je dan eenmaal een fijne plek voor je huisdier hebt gevonden kan de voorpret beginnen. Een vakantie uitzoeken, boeken en er naar uitkijken.

Misschien komt de oproep en dit bericht voor aankomende (zomer)vakantie te laat maar dan kun je in ieder geval de juiste voorbereidingen treffen voor je vakantie volgend jaar.