Zoeken

Wat te doen bij een vlooienallergie?

Wat te doen bij een vlooienallergie?

Jeuk is één van de klachten waarover we in de dierenspeciaalzaken veel vragen krijgen. Eén van de oorzaken van jeukklachten kan een vlooienallergie zijn. Je hond of kat is dan overgevoelig voor het speeksel van de vlo. Bij iedere beet brengt de vlo een beetje van zijn speeksel op jouw huisdier aan. Voor dieren met een vlooienallergie kan één beet van een vlo al leiden tot heftige en langdurige jeuk.
 
Bij deze dieren moeten we er zo goed mogelijk voor zorgen dat zij niet gebeten worden door een vlo. Dat is best lastig. Een grondige en consequente behandeling tegen vlooien van al je huisdieren is niet alleen heel belangrijk maar ook eigenlijk de enige manier om je hond of kat met een vlooienallergie zo goed mogelijk te beschermen.
 
Helaas kunnen we nooit 100% voorkomen dat onze dieren door een vlo gebeten wordt. Bij lichte jeukklachten kun je de plek verzachten met een jeukstillende dermacool spray. Bij heftige jeukklachten is het verstandig om de hulp van je dierenarts in te roepen. Deze kan medicatie geven die de allergische reactie onderdrukt.
 
Wil je graag weten waarmee jij je huisdieren het beste kunt behandelen tegen vlooien, kom dan langs bij ons in de winkel. Wij geven graag een professioneel en persoonlijk advies.