Zoeken

Wat voeren we de buitenvogels in de herfst?

Wat voeren we de buitenvogels in de herfst?

De zon laat zich steeds minder zien en de natte en donkere dagen zijn in aantocht. De herfst dient zich aan en de buitenvogels gaan actief op zoek naar plekken waar ze eten kunnen vinden in de komende koude wintermaanden. Het moment is aangebroken om de vogels te laten zien dat er in jouw tuin of op jouw balkon altijd wel wat lekkers te vinden is want dan ben je gegarandeerd van een groepje stamgasten de hele winter door.

De vogels bijvoeren mag het hele jaar maar in deze tijd van het jaar, als er weinig insecten en vruchten in de natuur te vinden zijn, zijn de vogels er extra blij mee. Zij moeten nu alvast reserves voor de winter opbouwen en gaan dus al op tijd naar zoek naar voedsel voor de winter en daar helpen wij ze natuurlijk graag bij. In dit jaargetij zijn vetbollen en pinda’s zeer geschikt. Vogels houden echter van een gevarieerd menu dus zaden, rozijnen en appels zijn ook van harte welkom. Bij Pets&Co zijn diverse voedselproducten en vogelhuisjes verkrijgbaar en we geven graag een passend advies voor jouw woonsituatie.

Niet alle vogels eten op dezelfde plek. Mezen hangen graag aan bollen, vinken en merels scharrelen het liefst op de grond. De winterkoning is wat schuwer en geeft de voorkeur aan een beschutte voerplek. Strooi wat zaden op een voedertafel en onder de struiken en hang ook een voersilo met zaden of mezenbollen op. Op deze manier zal je beloont worden met een grote diversiteit aan vogels in jouw tuin.