Zoeken

Een kat erbij

Een kat erbij
Jij en je kat kunnen erg van mening verschillen als het gaat om een tweede kat erbij. Wat jij een goed idee vindt, kan je kat het slechtste idee ooit vinden. Katten zijn geen voorstanders van veranderingen en een nieuwe kat in zijn huis is niet zomaar een verandering. Dat is wereldschokkend nieuws en dat moet voorzichtig gebracht worden.
 
Twee vreemde katten plompverloren bij elkaar zetten is over het algemeen geen goed idee. Heb je dus besloten om een tweede kat erbij te nemen, bereidt je dan goed voor. Richt een kamer in voor de nieuwe kat en laat hem daar eerst eens wennen. Zorg dat de nieuwe kat hier alles heeft wat hij nodig heeft: een kattenbak, een krabpaal, water en eten, een mandje en speelgoed.
 
Laat je oude en nieuwe kat eerst eens wennen aan elkaars geur. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de ene kat te aaien met een washandje en deze aan de andere te geven. Hebben beide katten hier geen probleem mee dan kun je ze elkaars ruimte laten bekijken. Dus de nieuwe kat in de woonkamer en de oude kat in de nieuwe kat zijn kamer. Dit zonder dat de katten elkaar zien. Verloopt ook dit zonder blazen en grommen dan kunnen de katten voorzichtig aan elkaar voorgesteld worden. Laat ze nog niet te dicht bij elkaar en geef ze allebei de ruimte.
 
Stapje voor stapje leren de katten elkaar kennen. Neem voor deze kennismaking ruim de tijd. Het kan dagen tot weken duren voordat katten elkaar accepteren. Ter ondersteuning zijn er in de dierenspeciaalzaken van Pets&Co verdampers te koop die de stress verminderen en het kennismakingsproces kunnen vergemakkelijken.