Zoeken

Eerste hulp bij ongewenst krabgedrag

Eerste hulp bij ongewenst krabgedrag

Je hebt een kat en meerdere krabmogelijkheden, prima geregeld zou je denken. Jammer dat je kat er anders over denkt want hij krabt veel liever aan de bank, de gordijnen of het behang. Wat nu? Een kat afleren te krabben kunnen we niet dus dat gaan we ook niet proberen. Wat we wel kunnen doen is de kat uitleggen waar hij wel mag krabben.

Krabt je kat bijvoorbeeld aan de zijkant van de bank of aan de muur dan kun je de krabpaal tijdelijk op deze plaats zetten (ook al is dat soms best een beetje onhandig). Maak de krabpaal nog extra aantrekkelijk met wat catnip of zijn lievelingspeeltje en al snel zal hij zijn oude krabplek laten voor wat het is en de krabpaal gebruiken. Als je kat helemaal gewend is aan het gebruik van zijn krabpaal, kun je deze langzaamaan verplaatsen naar de plek waar je hem eigenlijk wilt hebben.

Katten krabben op bepaalde plaatsen om hun geuren en sporen achter te laten. Blijft je kat ondanks alles toch krabben op plaatsen waar je het niet wilt hebben, dan kun je een verdamper met het kopjesferomoon in het stopcontact doen, zoals de CatComfort van Beaphar. Hierdoor voorkom je ongewenst krabgedrag door stress. De krabplekken zelf kun je behandelen met een spray met dit feromoon zodat de kat geen reden meer heeft om er te krabben.