Zoeken

En leeg is die (voer)bak..

En leeg is die (voer)bak..

Je hebt de brokken voor je hond nog niet in zijn voerbak gedaan of ze zijn al op. Dit is voor veel hondeneigenaren heel herkenbaar. Is het eigenlijk erg dat een hond niet rustig eet en wat kan je er aan doen?
 
Als je hond zijn eten in een razend tempo naar binnen schrokt hapt hij extra lucht mee naar binnen wat tot winderigheid kan leiden. Ook zijn tanden worden niet gereinigd door het kauwen en het verteren van grote stukken eten kan extra belastend zijn voor zijn verteringssysteem. Tot slot zal een hond die schrokt veel minder snel een vol en verzadigd gevoel hebben. Redenen genoeg dus om je hond te leren rustig te eten.
 
Lijkt makkelijker gezegd dan gedaan maar toch is het niet zo moeilijk. Door je hond eten te geven in een anti-schrokbak of een speeltje dat gemaakt is om voeding (of beloningen) in te doen zoals de Kong Wobbler of een snackbal moet hij gewoonweg wel rustig eten. Daarnaast is het voor je hond een leuk spel waardoor hij ook nog veel plezier beleefd aan het eten. Geef je vleesvoeding aan hond? Geen probleem, door deze voeding op een likmat of in een hondenpuzzel (geschikt voor vlees) te doen bereik je hetzelfde effect.
 
Neem wel de tijd om je hond te leren hoe hij bepaalde speeltjes moet doen zodat hij niet gefrustreerd raakt omdat hij zijn eten wel ziet en ruikt maar er niet bij kan. Wissel de “voer”speeltjes regelmatig af zodat het super interessant en leuk voor je hond blijft.