Zoeken

Er ligt een plas op mijn schone was!!

Er ligt een plas op mijn schone was!!

Menig katteneigenaar kan er over meepraten. De kat heeft zijn behoefte niet op de kattenbak gedaan maar op de schone was, de bank of de deurmat. Heel vervelend natuurlijk maar waarom doet dat de kat dat nou? Hij weet best waar zijn kattenbak staat en waar die voor is.

Onzindelijkheid bij katten kan voortkomen uit een lichamelijk probleem of een gedragsprobleem. Als je kat onzindelijk is moet je eerst langs de dierenarts om medische oorzaken uit te laten sluiten. Sproeien is bijna altijd het gevolg van een gedragsprobleem. Bij sproeien neemt de kat geen zithouding aan maar sproeit hij als het ware in staande stand met zijn staart omhoog de urine tegen een verticaal oppervlak.

Stress is een veel voorkomende oorzaak van onzindelijkheid bij katten. Een kat kan stress ervaren door veranderingen in de omgeving zoals een verhuizing, een verbouwing, de geboorte van een kind of de komst van een ander huisdier. Ook kleinere dingen kunnen de kat veel stress bezorgen zoals verandering van kattenbakvulling, negatieve ervaring op de kattenbak, een nieuwe kat in de buurt, enz enz.

Probeer de oorzaak van de stress te achterhalen en op te lossen. Ter ondersteuning zijn er in de dierenspeciaalzaken van Pets&Co verschillende producten te koop zoals rustgevende voedingssupplementen, voeding, verstuivers of druppels met geruststellende geurstoffen. Hoe vervelend de onzindelijkheid van je kat ook is, straf hem niet want dit verhoogd de stress en vergroot het probleem.