Zoeken

Hoe maak je jouw huis katvriendelijk?

Hoe maak je jouw huis katvriendelijk?

Katten die naar buiten mogen stellen andere eisen aan het huis waarin zij wonen dan katten die niet naar buiten mogen. Buiten hebben katten veel te ontdekken en te beleven dus zullen zij in hun huis tevreden zijn met een lekker mandje om in te slapen (het liefst op een wat hogere plaats), eten, drinken en een schone kattenbak voor de hoge nood. Bij binnenlevende katten is dat een heel ander verhaal. Zij missen de spanning en sensatie van buiten en moeten al hun vertier in huis vinden. Wij gaan je een aantal tips geven die het leven van je binnenlevende katten een stuk leuker maakt.

Eten doen de meeste katten graag. Maar wat is het saai om iedere dag op dezelfde tijd en dezelfde plaats eten te krijgen. Geef meerdere malen per dag kleine beetjes voer en verstop het voer op verschillende plaatsen in huis. Ook kun je het voer verstoppen in een voerbal of kattenspelletjes waarin voer verborgen kan worden. Eten wordt zo een ware uitdaging en een leuk tijdverdrijf.

Krabpalen zijn geen luxe maar een ware noodzaak. De ene kat krabt graag verticaal en de ander horizontaal. Biedt beide mogelijkheden aan. Daarnaast krabben katten graag languit dus houdt rekening met de grootte van de krabpaal of plank want anders zullen je stoelen een veel aantrekkelijkere plek worden om te krabben. Een mooie grote en hoge krabpaal geeft katten ook de mogelijkheid om te klimmen en te klauteren. En wat vinden zij het fijn als er ook nog verstopplekken en slaapplaatsen zijn waar zij lekker uit kunnen rusten.

Verandering van speeltjes doet spelen. Biedt altijd een aantal speeltjes aan maar berg de anderen op. Speeltjes waar valeriaan of kattenkruid in zit vallen over het algemeen goed in de smaak. In een katvriendelijk huis mogen kattenbakken niet ontbreken. De stelregel is één kattenbak per kat plus een extra. Dus heb je twee katten dan is het aan te raden om drie kattenbakken verspreid door huis weg te zetten.

Voor meer tips en creatieve ideeën staan wij bij Pets&Co altijd voor je klaar.